Videók

Szeptemberben nyitja meg kapuit a dunaharaszti Kisharang Református Óvoda – Húszéves református álom válik valóra Dunaharasztiban

(2022.03.07.)

„Már gyerekkorban nagyon fontos, hogy megtanulják a gyerekek, és megtanuljuk mi felnőttek is egymást elfogadni, egymáshoz alkalmazkodni. Ezért nagyon jó, hogy már itt az óvodában ez a nevelési folyamat elkezdődhet, ráadásul mindez egybecseng a keresztyén, bibliai oktatásunkkal, tanításunkkal, hitünkkel.” – mondta Faragó Csaba lelkipásztor. A dunaharaszti református közösség egy régóta dédelgetett álma válik valóra idén. Június első felére várhatóan elkészül a Kisharang Református Óvoda.

Az organikus (szerk.: az épület harmonizál, beleilleszkedik a környezetébe, a fény érvényesül a legtöbb helyiségben) építészet jegyeit hordozza a 6 csoportszobás, 150 gyermeket befogadó, nagy tornateremmel ellátott, sószobával felszerelt, tágas kerttel, benne játékokkal, fákkal körülölelt épület.

Faragó Csaba lelkipásztor elmondta, hogy a gyerekekkel 12 óvodapedagógus, 6 dadus, és 2 pedagógiai asszisztens fog foglalkozni.

A Paál László utcai épületben keresztény szellemiségű nevelés lesz, ami tükröződni fog a kollégák egymáshoz való viszonyulásában, a gyerekekhez való fordulásban, és a szülőkkel való kapcsolattartásban egyaránt.

Az óvoda dolgozóinak lehetőségük lesz munkatársi bibliaórákon részt venni, a gyerekeknek pedig hetente egy-egy bibliai történetet fognak megtanítani.

További információkért, részletekért nézzék meg Faragó Csaba dunaharaszti lelkész úr interjúját, amelyben elkalauzolja Önöket a helyszínre.