Bokrétaünnepséget tartottak a Debrecenben épülő református óvodában

Új óvodát épít a Debrecen-Nagysándor-telepi Református Missziói Egyházközség. A szerkezetkész épületben október 28-án tartották a bokrétaünnepséget.

Az eseményen dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke áldást kért az épülő intézményre, majd Soltész Miklós, a Miniszerelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, dr. Széles Diána Debrecen alpolgármestere és Kósa Lajos országgyűlési képviselő tartottak ünnepi beszédet, végül Iszlai Endre, az egyházközség lelkipásztora ismertette a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programját.

A Nádsíp utca 11. szám alatt épülő óvoda munkálatai 2020 júniusában kezdődtek, és mára már szerkezetkész állapotban van az épület. Az építkezés várható időtartama egy év. A 3600 nm-es telken nettó 844 nm-es óvoda várja majd a gyerekeket, fenntartója a Debrecen-Nagysándor-telepi Református Missziói Egyházközség lesz. A fejlesztés közel 470 millió forintos kivitelezési forrását a Magyar Állam biztosította a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programján keresztül. A négy csoportszobás, 100 gyermek befogadására kész óvoda tervezését a Bíró és Társa Építésziroda nyerte el, míg a kivitelezési munkálatokat a Goldbrick Kft. végzi.

Az új óvoda egyszerre felel meg a jogszabályi előírásoknak és a keresztyén nevelés feltételeinek, így az épülő debreceni intézményben az evangéliumi elvek válnak nevelési eszménnyé és belső ösztönzővé, így az mindenekelőtt azoknak a családoknak kíván segítő kezet nyújtani gyermekeik neveléséhez, akik elfogadják ezen értékeket.