Elhelyezték az új mezőörsi óvoda alapkövét

Elhelyezték az új mezőörsi óvoda alapkövét

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke tavasszal az új Mezőörsi Talentum Református Óvoda alapkövének letétele alkalmából tartott ünnepi istentiszteletet.

Elhelyezték az új mezőörsi óvoda alapkövét

Az egyházi vezető hangsúlyozta, hogy a mai kor embere elfelejt az Istenhez folyamodni, Őhozzá járulni. „Áldott legyen az a szolgálat, ami Mezőörsön folyik, ami az óvodaépítéssel elkezdődik, hogy a következő generációt megtanítsa arra: Jóságos az Úr, lehet Őt dicsérni. – Legyen az Úr áldása a mezőörsi óvodán és minibölcsődén, minden itteni intézményen, az itt folyó szolgálatokon” – fogalmazott Steinbach József, majd az ünnepségen jelen lévő és kedves műsorral készülő mezőörsi óvodásokhoz is szólt.

A hálaadó istentiszteletet követően Szőke Barnabás, a Mezőörsi Református Egyházközség lelkipásztora, Mezőörs polgármestere köszöntötte az új óvoda alapkövének letételi ünnepségen megjelenteket. A programon beszédet mondott Tóthné Szabados Márta, a Mezőörsi Talentum Református Óvoda intézményvezetője, Farkasdi-Sáhó Katalin, a Mezőörsi Református Egyházközség Lelkészi Hivatalának szakmai vezetője, Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke, valamint Veres Andrea, a Magyarországi Református Egyház Országos Óvodafejlesztési Projektirodájának a vezetője is. Őket Kovács Dánielnek, a Mezőrsi Református Egyházközség oktatási tanácsadójának és Szabó Gyula mezőörsi római katolikus plébánosnak az ünnepi gondolatai követték, majd Gáncs Attila Tibor, a megépülő óvoda építész-tervezője beszélt a megvalósuló épületről. A programon részt vett Rybár Judit, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének a vezetője is. Az alapkőletételi ünnepség az időkapszula elhelyezésével folytatódott, majd püspöki és lelkipásztori áldások hangzottak el. Az ünnepségen Tóth Károly, a Mezőrsi Református Egyházközség gondnoka mondott zárszót, majd a rendezvény szeretetvendégséggel zárult, ahol Bátori Zsolt, a Mezőörsi Református Egyházközség szeretetszolgálati tanácsadója mondott pohárköszöntőt.

A programon elhangzott az is, hogy az új mezőörsi református óvoda építése egy országos óvodafejlesztési program része, amelyhez a Magyarországi Református Egyház, Magyarország Kormánytól 30 milliárd forintos támogatást kapott, melyből 66 óvodafejlesztés valósul meg hazánkban. Mezőörsön hatszázmillió forintos beruházásból háromcsoportos új óvodát építenek minibölcsődével, a projekthez szükséges forrást a kormány támogatása mellett a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat biztosította. A tervek szerint a Mezőörsi Talentum Református Óvoda új épülete 2021. szeptember 1-jére készül el.