Köszöntők

dr. Bogárdi Szabó István

a Zsinat lelkészi elnöke (2015-2021)

Köszöntő

Áldás, békesség! Kedves Olvasó!
Köszöntöm az Országos Óvoda Program honlapján.

A Magyarországi Református Egyház jelentős és felelősségteljes feladatot vállal az óvodai nevelésben is. Kiemelten fontosnak tartjuk a gyerekek értékrendjének megalapozását, a keresztyén szellemiségben nevelését, mely megtartó alapokat és tartalmas útravalót ad későbbi életükhöz.

Intézményeinkben a nevelés és az oktatás Istennek a Szentírásban adott kijelentése, hitvallásaink és a kálvinizmus szellemében folyik.

Ehhez a célhoz biztosít eszközt az Országos Óvoda Program, melynek segítségével országszerte lehetőségünk nyílt új óvodák építésére, valamint a már meglévő, leromlott állagú óvodák felújítására. A Programnak köszönhetően mintegy 3200 gyermek számára biztosítunk új óvodai férőhelyet. A gyerekek 21. századi körülmények között, igényes környezetben tölthetik majd mindennapjaikat.
Az Országos Óvoda Program egy 30 milliárd forintos állami támogatásból életre hívott projekt, mely kiemelkedően fontos és meghatározó a Magyarországi Református Egyház számára. Hálásak vagyunk Istennek a program létrejöttéért, és köszönettel tartozunk Magyarország Kormányának a támogatásért. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségben valósuljanak meg a beruházások.

Nem volt példa korábban ilyen nagyságrendű beruházásra az egyház életében. Az anyagi ráfordítás egyben egy olyan befektetés mindannyiunk jövőjébe, amely számos értékkel gazdagítja majd közösségünk felnövekvő nemzedékeit is.

Ez a honlap azt a célt szolgálja, hogy tájékoztatást adjon az országos fejlesztésről. Szívesen ajánlom figyelmükbe, ha szeretnék nyomon követni óvodaprogramunk előrehaladását.

dr. Bogárdi Szabó István
püspök
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke

Balog Zoltán

a Zsinat lelkészi elnöke (2021 – )